Naturligt kul i Storlien

 

I Storlien finns fler än 20 skidbackar och flera varianter på boende: boka rum på Le Ski Lodge eller bo i en mysig fjällstuga. Kanske går du förbi kungens stuga på väg hem från backen!
Till Storlien reser du för att åka alpint i de många skidbackarna - eller samla mil i längdspåren. Du har nära upp till kalfjället som är en tjusning om vårvintern när solen värmer. Här åker du skidor på riktig natursnö, oftast i rejäla mängder, men skulle det mot förmodan bli en snöfattig vinter hjälper snökanoner till att ge optimalt skidföre. Var du än bor i Storlien har du nära till liften.

Hotellöpan är den längsta nerfarten med sina 1400 meter och med en behaglig lutning från start till mål. De svarta backarna Ravinen, Kortsvängen och Långsvängen är en utmaning för både friåkare och tävlingsåkare. Klassiska Slalombacken är en favorit bland stamgäster och skidlärare, en manchestermorgon här gör ingen besviken. Barnen har sitt eget paradis Fjällfina som ligger alldeles i närheten av stugbyn och backrestaurangen Rödluvan.

Hotellet Le Ski Lodge håller alltid öppet och serverar frukost, lunch och middag. Hotellet har varit en mittpunkt sedan 1800-talet och restaurangen är den naturliga samlingspunkten efter dagens äventyr - oavsett vad de bestått av.

Flammans Skafferi tänder under helgerna upp sin vedeldade stenugn och bjuder in till härliga middagar. Råvarorna är hämtade från traktens skogar, fjäll och vattendrag. På menyn hittar du allt från surdegspizza på jämtländskt vis till långkok på älg från Rensjön.

Boka boende i StorlienMer om Storlien

Passa på att ta dig till Skurdalsporten på fjället, precis vid norska gränsen, under ditt besök. Packa matsäck eller köp en våffla om stugan är öppen! Skurdalsporten är även ett bra utflyktsmål för dig som åker skoter. I Storlien finns många skoterspår att välja bland och fina platser att åka till. För dig som är livsnjutare är Storlien platsen för skön avkoppling med kalfjället alltid närvarande och vackra vyer som tar andan ur dig. Blicka ut över fjälltoppar som Blåhammaren och Sylarna.

Vintersäsongen börjar vid jul och fortsätter ända fram till slutet av april.