Medstugan vandrarhem

STF Blåhammaren Fjällstation 837 72 Duved

Medstugan vandrarhem erbjuder boende i kulturhistorisk miljö med fjällnatur, fiske och lantbruk rätt utanför dörren. Vandrarhemmet ligger i det natursköna västjämtland ca 5 mil från Åre, vid fjällets fot mot norska gränsen.

<u>Vandrarhemmet Mejeriet</u>
I vandrarhemmet finns totalt 9 bäddar: 1 enkelrum och 4 dubbelrum. Samlingsrum med TV och ett stort kök utrustat med kyl, frys, diskmaskin och mikrovågsugn. Det finns även tvättmaskin och torkskåp samt två duschrum med toaletter. Rummen har god standard och är enkelt utrustade. Rent och fräscht, gammaldags inredda rum med modern bekvämlighet. Alla rum har enkelsängar och ett litet bord.

<u>Rättarbostaden</u>
I Rättarbostaden kan du boka en bädd i delat fyrbäddsrum. Separat hus med två fyrbäddsrum med två våningssängar i vardera rum. Samlingsrum med pentry för lättare tillagning, exempelvis kaffekokning eller frukost (ingen ugn). Större kök och samlingsrum med TV finns att tillgå i vandrarhemmet Mejeriet. Om man bokar boende för 4 personer garanteras att man får ett eget rum.

Obs! En bokning per person måste göras, skriv gärna en notering på bokningen om ni är i samma sällskap.

<u>Timmerstugan Sönnan</u>
Timmerstuga med 4+1 bäddar. Stugan har ett sovrum med två våningssängar. Kombinerat allrum och kök där ni kan laga egen mat. I allrummet finns matplats samt en bäddsoffa med plats för en person. Större kök, duschrum, toaletter och samlingsrum med TV finns att tillgå i vandrarhemmet Mejeriet.

<b>Medlemsskap</b>
För gäster som ej är medlemmar i hushållningssällskapet tillkommer 50 SEK per natt/per person för boende i vandrarhemmet Mejeriet eller Rättarbostaden. Medlemskap kan beställas på hemsidan, http://hushallningssallskapet.se/om-oss/hushallningssallskapet-jamtland/medlem/bli-medlem/

För frågor kring rumsfördelning eller att ta med sig husdjur, ring: 070-261 57 35, eller maila till medstugan@hushallningssallskapet.se

Boka detta boende

 

Vägbeskrivning

Till Blåhammaren måste man vandra eller åka skidor. De närmsta vägarna finns i Storulvån (12 km), Storvallen (14 km) eller Rundhögen (10 km). Alla tre platserna har bilparkeringar.

• Med tåg till Duved eller Storlien. Anslutning med taxi/buss, måste förbokas senast 17.00 dagen före avresa på www.wansethbuss.se. Restid med tåg till Duved och Storlien från Östersund 2 tim, från Stockholm 10, från Göteborg 13 och Malmö 14 timmar.

• Med flyg till Östersund. Hyrbil från flygplatsen ca 2 timmars körning.

• Med bil, kör E14 förbi Åre. Efter ca 4 mil avfart till vänster. Skyltat fram till stationen. Vägen till Storulvån går i kanten av kalfjället och är känslig för drivsnö.

Mellan 1/2-15/4 är vägen mellan Handöl och Storulvån stängd nattetid, 22.00-08.00
Vid blåsigt väder kan vägen även stängas dagtid.