barn-foto-sara-roenne
Bada i en fjällsjö.

Barnens badfavoriter i Årefjällen

När solen står högt över sommarfjällen är längtan efter bad och svalka stor. Ta med barnen - packa strandväskan och åk och bada! Vi tipsar om de bästa badplatserna runt omkring Åre som ger dig skön svalka och en enastående kuliss av fjäll speglandes i vattnet.

1. Nulltjärn i Vålådalen

Ca 4 mil från Åre ligger detta sandstrandsparadis där ni kan hitta er egna plätt att bygga sandslott på. Här finns stor parkering, grillplats och bord att äta matsäck på. Lek i vattenbrynet, ta med sup-brädan eller spela strandtennis vid kanten.

2. Gevsjön mellan Åre och Storlien

Gevsjön är riktigt långgrund vilket ger behagligt badvatten. En lätt dold skylt visar vägen till den lilla parkeringsplatsen - det här är en pärla till gömställe värt att leta efter. 

Boka boende i Årefjällen här »

3. Helgesjön strax öster om Åre

Strax öster om Åre och Undersåker svänger du in på en grusväg som leder mot Helgevallen. Under en björk sitter en skylt som pekar mot Helgesjön - de lokala bybornas favorit. Här är stranden grovsandig men utsikten mot Åreskutan kan vara den vackraste kuliss du någonsin sett. En bit ute i sjön ligger vanligtvis en flytbrygga att ta sikte på under simturen.

4. Lappforsen vid Kolåsen 

Forsen värms just här upp till att bli närmare 30 grader, och här kan man sätta sig på en klippa i fallet och låta det ljumma vattnet skölja ner över en. Som ett spa fast med en helt annan inramning i form av fjäll och ett naturligt vattenbrus. Närmare Kolåsen finns även en långgrund sandstrand med guldfärgad sand.

5. Ullån i Åre

Ullån erbjuder varken sand eller strandkant, men däremot ett naturligt äventyrsbad med små pooler och vattenfall och fina stenavsatser att ligga och läsa en bok på. Parkera i Ullådalen och följ Ullån nedströms för att hitta din favorit.

6. Ottsjön i södra Årefjällen

Sandstranden vid Storåns utlopp i Ottsjön är fantastisk. Stranden ligger i en skyddad vik drygt 100 meter från vägen, och sjön omringas av branta fjällsidor. Här kan du passa på att paddla kajak om du blir rastlös på stranden.

TIPS: Avrunda dagen med en middag på Ottsjö Fjällhotell, så har du en sommardag att minnas resten av året.

7. Åresjön i Åre

Du behöver inte åka långt från Åre by för att hitta en badfavorit. Vid bron över järnvägen finns ett hopptorn för de modiga och vid båthusen finns fina badmöjligheter. Hyr en kanot och paddla över Åresjön - vid värmeverket på andra sidan finns också en undangömd sandstrand.

Boka boende i Årefjällen här »

Mer info

Åre är ett sommarparadis. Bada den ena dagen - och upplev äventyr den andra. Här finns upplevelser för både stora och små!

Boka boende i Åre!